sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Halloween-juhlat


30.10.2011 Halloween-naamiaiset 2011

Näitä juhlia jos vähän taas meidän perheessä on odotettu! :) Tällä kertaa molemmat lapset saivat kutsua kolme kaveria naamiaisiin ja lisäksi mukaan kutsuttiin nuorimmaisen kummit vanhempineen.

Tarjolla oli:

* haamumuffineita (ohje Ullan blogista)


* hämähäkkikakkua


Hämähäkki on kasattu kääretorttupohjasta pyöreään kulhoon. Sisällä on mustikoita, FloraVispiä, rahkaa ja vaniljakreemijauhetta, ja kostukkeena mansikkamehua. Päällä on sokerimassaa ja Wiltonin oranssia hilettä. Jalat ovat "piippurassit" Tiimarista, joiden kakun sisällä oleviin päihin on pyöräytetty foliota.

Suolaiseksi syötäväksi tarjoiltiin "hirviöhampurilaisbuffet", jossa jokainen sai tuunata oman hampurilaisensa hirviöksi. Tässä tyylinäytteitä:








Tässä miun hirviöprinsessa:


Kurpitsakin kaiverrettiin kuten viime vuonna, tällä kertaa Tim Burton -tyyliin:

torstai 20. lokakuuta 2011

Rotinakakku


18.10.2011 Rotinakakku Eino-pojan kunniaksi

Vierailimme työkaverin luona tervehtimässä suloista Eino-vauvaa. Vaikka sankari ei vielä itse saa kakkua syödäkään, niin äiti kyllä sellaisen urakastaan on ansainnut! Kolmen munan kakkupohjan välissä on FloraVispiä, vähän rahkaa ja mustikoita. Pursotukset ovat FloraVispiä ja koristeet sokerimassaa.

Karppaajan mutakakkua


16.10.2011 Mmmmmmm, suklaata....

Niinhän se on, että kakkuharrastus jättää jälkensä, ainakin tähän jauhopeukaloon... Niinpä tämä herkku on laadittu miehen synttärikaffeille hiilareita kartellen, kunnon aineista tinkimättä :)

200 g voita
200 g Fazerin Cocoa Nibs -suklaata (suklaata 70%)
5 kananmunaa
1 rkl mantelijauhetta

Voi ja rasva sulatetaan mikrossa tai vesihauteessa, ja joukkoon vatkataan kananmunat (sähkövatkaimella). Lopuksi mantelijauhe joukkoon ja taikina voideltuun vuokaan ja 200 asteeseen vajaaksi vartiksi (saa jäädä keskeltä kosteaksi). Kaakaomurut häipyivät suurimmaksi osaksi (kostuessaan?) mutta kyllä joukkoon jäi muutama ihana sattuma. Kyytipojaksi tarjosin pienenpienen lorauksen kermalikööriä ja kermavaahtoa - namsk! Helppoa ja hyvää kaikkinensa!!

Koristeet ovat sokerimassaa.Perhonen on tehty muotilla, josta kiitos kuuluu rapakon tuolle puolen Tintti-ystävälleni (miun BFF) :)

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Baileys-kakkua naisteniltaan


1.10.2011 Baileys-kakku

Viemisiksi naisteniltaan mietin joko banoffeeta tai Baileys-kakkua ja hyvä, että päädyin jälkimmäiseen: illan emäntä oli loihtinut banaanilla ja vaniljakastikkeella täytetyn kakkuherkun, joten mentiin onneksi vähän eri suuntiin jälkkäreiden suhteen :) Tähän versioon laitoin seuraavat ainekset:

Pohja:
vajaa puoli pakettia (n. 175 g, ehkä..) digestive-keksejä
50 g voita

Täyte:
6 dl laktoositonta kermaa vatkattuna
1,5 dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk (250 g) mascarponea
kunnon loraus (n. 1,5 dl) Baileysiä
7 liivatelehteä

Koristeeksi:
Fazerin leivontasuklaata

Liivatteet likoamaan. Keksit murskaksi, sulatettu voi joukkoon ja massa irtopohjavuokaan taputellen. Kerma vaahdoksi ja sekaan muut täytteen ainekset lukuun ottamatta n. 0,5 dl Baileysiä, joka kiehautetaan ja johon liivatteet sulatetaan. Hiukan jäähdytetty Baileys-liivate-seos muiden täyteainesten joukkoon ja sitten koko komeus pohjan päälle ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Päällisen suklaa on sulatettu ja pursoteltu leivinpaperin päälle. Sitten se on kipattu hyytyneen kakun päälle ja jätetty jäähtymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Baileysiä ois miun makuun voinut olla vaikka enemmänkin mutta loppu meni sitten kakun kyytipoikana mukavassa seurassa - ei huono vaihtoehto sekään! :)