torstai 20. lokakuuta 2011

Karppaajan mutakakkua


16.10.2011 Mmmmmmm, suklaata....

Niinhän se on, että kakkuharrastus jättää jälkensä, ainakin tähän jauhopeukaloon... Niinpä tämä herkku on laadittu miehen synttärikaffeille hiilareita kartellen, kunnon aineista tinkimättä :)

200 g voita
200 g Fazerin Cocoa Nibs -suklaata (suklaata 70%)
5 kananmunaa
1 rkl mantelijauhetta

Voi ja rasva sulatetaan mikrossa tai vesihauteessa, ja joukkoon vatkataan kananmunat (sähkövatkaimella). Lopuksi mantelijauhe joukkoon ja taikina voideltuun vuokaan ja 200 asteeseen vajaaksi vartiksi (saa jäädä keskeltä kosteaksi). Kaakaomurut häipyivät suurimmaksi osaksi (kostuessaan?) mutta kyllä joukkoon jäi muutama ihana sattuma. Kyytipojaksi tarjosin pienenpienen lorauksen kermalikööriä ja kermavaahtoa - namsk! Helppoa ja hyvää kaikkinensa!!

Koristeet ovat sokerimassaa.Perhonen on tehty muotilla, josta kiitos kuuluu rapakon tuolle puolen Tintti-ystävälleni (miun BFF) :)

Ei kommentteja: