perjantai 15. helmikuuta 2013

Pikkukakkonen


14.2.2013 Piiiikkukakkosen poooosti...

Tämän viikon korvamatona on pyörinyt Pikkukakkosen tunnari, koska 2-vuotiaan Elman kakkuun toiveena oli pikkukakkos-logo. Vallan näpertämiseksi päällisen tekeminen meni, mutta lopputulos oli kyllä vaivan väärti :) Sokerimassathan värjäilen itse, joten niitäkin sai veivata muutamaa eri väriä. Pikaisesti laskien värejä on noin 15 eli flunssainen leipuri vuodatti muutaman hikipisaran massaa veivatessaan!

Ylämutkan karhun tiesin olevan se haastavin osuus ja fiksuna jätin sen viimeiseksi rakennettavaksi. Sokerimassahan tuppaa kuivumaan aika nopeasti, joten varsin haasteellista oli saada otso sopivaan muotoon kaikkien muiden osasten väliin. Pienen jatkopalan nallelle jouduin rakentamaan, mutta ei sitä oikein edes huomaa.

Kakkupohjana on 12 kananmunan kaakao-sokerikakkupohja ja välissä on suklaaherkkua (litran verran laktoositonta kermaa + Fazerin sinistä), kostutus on tehty vedellä jatketulla tiramisu-makusiirapilla - ainakin lahjomaton makuraati (joka sai syötäväkseen kakkosen muodosta pois kaiverretut osat) tykkäsi!


2 kommenttia:

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Aivan mahtava kakku! Ihanan nostalginen :) eksyin blogiisi kun googlettelin Barbapapa-kakkuja, ja samantyyppinen Barbapapa-hahmo on mulla ajatuksena taiteilla tyttären 1v kakun päälle :)

Marié kirjoitti...

Kiitos! Harmittaa vaan, kun kuva tuli otettua niin pimeässä, että värit eivät pääse siinä oikeuksiinsa! Mutta joo, nostalgiaa, nostalgiaa! :)