lauantai 16. maaliskuuta 2013

Darth Vader


15.3.2013 Darth Vader -kakku 7-vuotiaalle Eetulle

Naapurissa Eetu täyttää tänään seitsemän vuotta. Sankari toivoi Darth Vader -teemaista kakkua ja väliin vadelma- ja Pätkis-täytteitä.

Darth Vader osoittautuikin yllättävän haastavaksi hahmoksi - minulle se on tähän asti ollut vain joku mustakaapuinen tyyppi... Googlen kuvahaun avulla löysin tämän toteuttamiskelpoisen musta-valkokuvan, jonka parhaani mukaan yritin sokerimassasta taiteilla. Yksi vaihtoehto olisi ollut maalata kuva valkoiselle massalle mutta päädyin tekemään alustan valkoisesta massasta ja kaiverrella sen päälle mustaa massaa mallin mukaan. Sokerimassa tuppaa kuivumaan sen verran nopeasti, että lopputulos ei ollut ihan yhtä siloteltu kuin olin toivonut. Sivelin vielä päälle syötävää liimaa, jolla mustaan sai mukavan, "nahkaisen" tuntuman. Hahmon ja valomiekat tein pari päivää etukäteen, seiska ja nimi on taiteiltu juuri ennen kuvan ottoa. Enin kiilto numeroista ja kirjaimistakin häviää. 

Sisällä siis seitsemän ison kananmunan sokerikakkupohja, vadelma- ja Pätkis-täytteet (sis. kermaa, ja maustamatonta tuorejuustoa), koristeet ja päällinen jälleen Dr. Oetkerin sokerimassaa.

Onnittelut Eetulle!

 

Ei kommentteja: