tiistai 17. joulukuuta 2013

ADHD-mummo, jouluvaloja ja aurinkoa - muutamia otoksia juhla- ja lomamatkaltamme


10.12.2013 6-kymppiset Espanjassa

Talven Espanjassa viettävä äitini täytti 60 vuotta ja matkustimme juhliin kahdeksan hengen voimin. Perheemme taiteilija, 12-vuotias tyttäreni, teki mummolleen lahjaksi tositapahtumiin perustuvan sarjakuvan "ADHD-mummo" ja siitähän se kakkuajatuskin lähti. Mummon "design" on siis tyttäreni tekemä, minä toteutin sen sitten sokerimassasta. Värit noudattelevat juhlaservettien värejä. Tein koristeet Suomessa ja kuskasin ne kuivina, hyvin pakattuina käsimatkatavaroissa. Keltaiset hortensian kukat olivat niin herkkiä, että niistä vain muutama selvisi ehjänä perille - perhosia kuitenkin oli onneksi tarpeeksi.

Äitini paistoi kakkupohjat, jotka minä sitten täytin lemon curd -täytteellä (paikallinen lemon curd oli paljon löysempää kuin Suomessa myytävä, mutta hyvin kakku pysyi kasassa) ja koristelin kermalla sekä sokerimassakoristeilla.

Toinen kakku oli hiukan pienempi. Yhteensä kakkuja riitti vallan hyvin kolmellekymmenelle juhlijalle.


Juhlat vietettiin ravintola Bar Witissä Fuengirolassa:


Matkamme varrelle sattui useita upeita jouluvaloja, tässä muutamia ihasteltaviksenne:Säätkin suosivat ja olisihan näissä maisemissa viihtynyt pidempäänkin:Tätä oli pakko kokeilla poikani kanssa:
 

Churroja ja lämmintä suklaakastiketta - namskis!


Reipas tyttö olin :)

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihana kakku kuten myös kakku hahmon kehittelijä ja tekijä. ADHD mummo sarjakuvan haluaisin miekin lukea. ;)Oliko mummon mieleen? Näyttää että teillä oli oikein kiva reissu. Jouluvalot ovat aivan upean näköisiä. Paljon rutistuksia!!!!

Marié kirjoitti...

:) Oli mummon mieleen! Sarjakuvaa vois helposti jatkaa muutaman kirjan verran.. ;) Oli tosi hauska reissu - luultiin, että eliniän ennuste kasvoi reissun aikana roimasti, mutt sit luettiin uutisista, ett nauru ei välttämättä pidennäkään ikää vaan päinvastoin - no, pääasia, ett on hauskaa, eiks niin?! :D