keskiviikko 11. toukokuuta 2011

10-synttärit, osa 2


6.5.2011 Jätskikakkua kavereille

Koska Mayan kaverisynttärit sattuivat kevään kiireisimmälle viikolle, oli jätskikakku nopea ja kaikille maistuva vaihtoehto. Tosin laktoositonta suklaata - ei tummaa - ei tähän hätään löytynyt (onkohan sitä?), joten täysin laktoositonta ruokavaliota noudattaville jätski tarjoiltiin perinteisemmin.

Kakun resepti on yksinkertainen: otin pehmenemään 1,5 litraa mansikkajäätelöä, sulatin mikrossa 1,5 litran silikonivuoassa Fazerin sinisestä 3/4 levyä, pyörittelin sulaneen suklaa vuoan reunoille ja laitoin vuoan pakastimeen. Kun jäätelö oli pehmentynyt tarpeeksi, oli myös vuoassa oleva suklaa jäätynyt, joten lusikoin jäätelön vuokaan. Ja sitten koko komeus taasen pakastimeen. Tämän tein siis edellisenä iltana. Puoli tuntia ennen tarjoilua otin kakun pakastimesta ja koristelin sen koristelugeelillä sekä pehmeillä kultakuulilla.

Näitä kannattaisi tehdä pakastimeen vierasvaraksi! :)

Ei kommentteja: