tiistai 31. toukokuuta 2011

Keväinen brita


21.5.2011 Brita-kakkua naisteniltaan

Vietimme naisteniltaa keväisellä teemalla ja herkuilla (mm. ihanaa parsaa, hyviä juustoja, rieskarullia, makoisaa lohta kera aina niin ihanien uusien perunoiden) täytetty menu sai jälkiruoakseen tämän mansikkaisen britan (sekä raikkaan hedelmäsalaatin), joka on yksi lempikakuistani.

Koristemansikat lensivät Joensuuhun Espanjasta mutta täytemansikat olivat ihan kotimaisia, pakastimen kautta käytettyjä.

Brita valmistui jotakuinkin tällaisella ohjeella:

Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
1 prk FloraVispiä
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 l pakastemansikoita tosi hyvin valutettuina

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista voimakkaasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut hiukan väriä. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.

Vatkaa FloraVispi vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mansikat. Levitä mansikkarahka toiselle pohjan puolikkaalle ja nosta toinen levy ”kanneksi”. Koristele mielesi mukaan (tässä on mansikka”kukkasia” ja kiwistä muotilla painettuja ”lehtiä” sekä sulatettua suklaata). Yleensä brita koristellaan mantelilastuilla ennen uuniin laittamista mutta itse jätän sen vaiheen yleensä pois.

Ei kommentteja: