sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Pöllökakku


18.9.2011 Kakku 1-vuotiaalle veljenpojalle

Huomasin, että lastenvaatteissa vilisee tänä syksynä pöllöjä, ja siitä lähti idea tähän Jussi-pojan 1-vuotiskakkuun. Isoveli Niilon 1-vuotiskakussa seikkaili aikoinaan sammakko. Pöllöä oli tosi hauska rakennella eikä aikaakaan kulunut ihan mahdottomasti. Joskus pitää testata pöllöä muissakin väreissä.

Kolmen munan kakkupohjan sisällä on banaania, mansikkahilloa ja FloraVispiä, ja kakku maistui sankarillekin! :) Koristeet ovat sokerimassaa. Onnea Jusa!! <3

4 kommenttia:

Iskä kirjoitti...

Maikkarilla voisivat olla innoissaan.

Aukka kirjoitti...

Hei!

Googlettelin pöllökakkuja ja löysin blogiisi. Aivan ihana kakku. Meillä on 3-vuotiaan ja 1-vuotiaan synttärijuhlat viikonloppuna ja teemana on pöllöt ja metsäneläimet. Voisitko kertoa kuinka olet tuon pöllön rakentanut tuohon päälle? Itselläni on tosi vähän kokemusta sokerimassan käytöstäkoristeisiin, kakkuja olen vaahtokarkkimassalla päällystänyt mutta ei oikein muuten. Kaikki vinkit kelpais, kovasti jotain tuommosta haluaisin kakun päälle tehdä :D

Annukka

Marié kirjoitti...

Kiitos, Annukka! Täytyy tunnustaa, että mie en olen mitenkään taiteellinen ihminen enkä ite osais edes hyttystä piirtää, joten yleensä haen googlen kuvahaulla sopivia, toteutuskelpoisia kuvia ja sit niiden perusteella (joskus yhdistellen ideoita) yritän laatia noita hahmoja. Yleensä leikkaan paperista sopivan muotoisen hahmon ja leikkaan sitä "sabloonaa" apuna käyttäen kaulitusta (ja värjätystä) sokerimassasta pohjakuvion. Ja sit vaan lisäilen pikkuosia (silmiä sun muita) hahmon elävöittämiseksi. Sokerimassan ostan ihan lähimmästä marketista ja sit miulla on Wiltonin geelivärit (sellanen jenkeistä ostettu monen värin setti), joilla saa kaikkia haluamiaan värisävyjä, kun vaan jaksaa tarpeeksi veivata :) Mutta ainakin meidän lähikaupasta löytyy myös nestemäisiä värejä, joilla varmaan vois myös värjätä massaa. Tuollaiset simppelit kuvat kuten pöllössä ja nyt uusimmassa mustekalassa on ihan lemppareita ja niitä on suht nopea tehdäkin. Mukavia 1-vuotissynttäreitä!! :)

Aukka kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Mä yritän, vähän samaan tyyliin mäkin olen asiaa lähestynyt. Ja pöllö tosiaan on aika simppeli hahmo niin enköhän mä jotenkin onnistu ;)