tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää!


14.2.2012 Ystävänpäivän macaron-leivokset

Macaron-leivoksia on tehnyt mieli kokeilla jo pitkän aikaa ja eilen sitten silmiin osui tuoreimman Kodin kuvalehden resepti, joka vaikutti tarpeeksi yksinkertaiselle yksinkertaista leipuria ajatellen. Helposta reseptistä huolimatta odotukset eivät olleet kovin korkealla ja ensimmäinen pellillinen macaroneja kohoilikin ihan kummasti siten, että lopputulos oli suorastaan masentava (lapset kyllä kehuivat niidenkin makua). Hiukan säädin uunin lämpötilaa ja annoin pursotetun taikinan levähtään pellillä ennen paistamista - ja homma alkoi toimia!! Reseptissä vinkattiin kaupoissa olevien mantelijauhojen olevan liian karkeita, joten päädyin siivilöimään suurimmat sattumat pois (eli mantelijauhoja meni noin 1,25 x 150 g:n pussillista) ja uskon, että se kannatti.

Värjäsin massan Wiltonin geelivärillä ja näen jo silmissäni kaikki ne ihanat värit, joita tekisi mieli kokeilla seuraavaksi (tytär tilasi toukokuun synttäreilleen sinisiä leivoksia :))! Ylempi kuva tuli taas otettua sen verran pimeässä, että värit eivät pääse oikeuksiinsa, mutta alemmassa ne ovat totuudenmukaisemmat.

Täytin leivokset Betty Crocker -suklaakuorrutteella ja ainakin lapset tykkäsivät. Vein näitä muutaman töihinkin, ja taisin tartuttaa macaron-kuumeen.. :)

Hyvää ystävänpäivää kaikille blogiini eksyneille!!


2 kommenttia:

Iskä kirjoitti...

Hei, täällä blogimaailmassa kiertää sellainen haaste, jossa ohjataan oman blogin lukijoita tutustumaan johonkin toiseen blogiin. Yleensä en näihin haastejuttuihin tartu, mutta nyt oli ympäristön paine liian suuri. Linkitin blogisi tämänpäiväiseen postaukseeni.

Marié kirjoitti...

Moi Iskä! Iso kiitos "tunnustuksesta"! :) Ilmeisesti sen ansiosta miunkin blogin kävijämäärissä on tapahtunut kasvua - kiitos! Vierailen siun blogin puolella joka ikinen arkipäivä mutta kommentoimaan en valitettavasti ehdi - mutta nyt pitää kyllä käydä siellä pyörähtämässä ja ottamassa osaa miun blogin nimestä käytyyn keskusteluun.