29.3.2014 Omasta päästä ja vähistä tarpeista: pinaatti-fetapiiras
Alunperin päätin pitää blogini puhtaasti kakkublogina, mutta tykkään kyllä leipoa muutakin - ja kyllä meillä melkein joka päivä ruokaakin laitetaan, joskus jopa oikein maukasta sellaista :) Tässä siis miun hyväksi havaittu ja erittäin simppeli versio pinaatti-fetapiiraasta, jonka valmistuksesta ei synny paljon tiskiäkään, kun täytteen ainekset sekoittaa sipulin kuullotuspannussa (kunhan se sipulin jäljiltä hiukan jäähtyy) - hirveän helppoa ja hyvää siis!
Pinaatti-fetapiiras
pohjan kanssa oikaisin ja ostin ensimmäistä kertaa kaupan valmista (Myllyn paras pyöreä) - toimi oikein hyvin!
täyte:
2 pss (yht. 300 g) pakastepinaattia
2 pss (yht. 300 g) pakastepinaattia
1 sipuli
200 g fetaa
1,5 dl raejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
mausteeksi musta- ja valkopippuria
(suolaa oman maun mukaan - miun makuun sitä ei tarvita, koska juustoissa ja pohjassa on jo tarpeeksi)
koristeeksi: kirsikkatomaatteja
Painele pohjataikina vuoan pohjalle. Itse käytin n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaa, jonka pohjalle pingotin leivinpaperin. Toki normaali piirakkavuoka (n. 30 cm halkaisijaltaan, niin ei tule täyte yli) passaa hyvin. Kuullota pieneksi silputtu sipuli ja sulata pinaatti. Sekoita joukkoon muut ainekset (fetaa kannattaa pieniä veitsellä ja kaada täyte pohjalle). Asettele puolitetut kirsikkatomaatit täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ennen herkuttelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti