sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Keijukakku


7.9.2014 Metsäinen keijukakku hempeissä väreissä

Kaksi vuotta täyttävän Elsan äidin toiveet synttärikakun suhteen olivat varsin selkeät: vaaleanpunaista ja valkoista, keiju, perhosia ja muuta metsäteemaiseen synttärijuhlaan sopivaa. 

Syötäväksi kakusta piti riittää kahdellekymmenelle hengelle, joten seitsemän munan sokerikakkupohjan väliin ja reunoille meni laktoositonta kermaa reilu litra, kilo mansikoita, sopivasti mansikkahilloa, purkki mansikkarahkaa ja maustamatonta tuorejuustoa, mausteeksi sokeria ja vaniljasokeria.

Ihan ongelmitta ei mennyt tämänkään kakun laatiminen: keijukaisen, sienet ja kukat askartelin iltapuhteinani alkuviikosta. Sokerimassa kuivuessaan on todella haurasta ja vaikka sen tiesinkin, pääsi "herkkyys" jälleen yllättämään. Keijua siirrellessäni hameen rimpsut karisivat ja keijun hiukset alkoivat katkeilla. Yritin sitten kakkua kasatessani pelastaa sen, mikä pelastettavissa oli. Alkuperäisellä keijulla oli liehuva polkkatukka, juhliin lähteneellä tylsä "pottakampaus" :/

Sankarin äidin reaktio kakun nähdessään oli kyllä ihan parhautta - sen voimalla leipuri taas jaksaa! :)

Tässä keiju eiliseltä ennen tätä "bad hair daytä":


Kukkien kuivatusalustana toimi mainiosti Toffifee-pakkaus, jonka lapset innolla tyhjensivät, jotta äiti sai koristeet kuivamaan ;)


Päällä sankarin nimi ja ikä:


Reunolle toivottiin pursotuksia ja päädyin "hörhelöpursotukseen":


Herkkis keiju:


Monenlaisia kukkia ja perhosia, väreinä hempeitä lilan ja vaaleanpunaisen sävyjä:

Ei kommentteja: