lauantai 23. elokuuta 2014

Selvisinpäs!!!!


23.8.2014 Hääkakku

Tämä päivä on jännittänyt enemmän kuin mikään pitkään aikaan. Ainon Touho-kakussa olisi ollut jo jännää yhdelle päivälle tarpeeksi, mutta lisäksi olin lupautunut tekemään hääkakun. Parin viikon takaisen rippikakun kuskauskeikan jälkeen kakun kuljettaminen on pyörinyt painajaisissani lähes joka yö, ja kertaakaan kakku ei ole päässyt ehjänä perille...

No, rohkeasti oli lähdettävä yrittämään!

Tein myös ensimmäistä kertaa gluteenittoman kakkupohjan, tosin kaupasta löytyneestä valmiista jauhosekoituksesta. Ei se kyllä yhtään hävinnyt normikakkupohjalle, oli jopa mehevämpi ja kuohkeampi kuin moni muu. Päällimmäinen kakku on gluteeniton, kaksi alimmaista ovat Suklaapossun huikean ihanat suklaakakut (keskimmäinen 1-kertaisella ohjeella, alimmainen 2-kertaisella). Pohjat onnistuivat erittäin hyvin eikä täytteissäkään tingitty (suklaakermaa ja kirsikkahilloa). Yhteensä kakkua on 50 syöjälle - toivottavasti maistuu!

Koristeiksi toivottiin häiden teemavärin mukaisia liljoja tai orkideoita - liljoja tuli sitten askarreltua lähes joka ilta tällä viikolla. 

Niin, se ajomatka... Mies toimi kuskina ja minä istuin alin kakku sylissä harvakseltaan hengitellen läpi tietyömaiden ja hidastetöyssyjen. Osan koristeista olin laittanut paikoilleen jo kotona, loput asettelin juhlapaikalla. Sen verran aikaa kasaamisessa ja koristeiden laitossa meni, että kuvaushetkellä kakku kiilteli ikävästi - toivottavasti ehtii taas jäähtymään ennen esillelaittoa. Nappasin kuvan pikaisesti kylmiössä köllöttelevästä kakusta, vähin äänin jätin ammattilaiset juhlapaikan keittiöön ja hiivin paikalta helpottuneena - huh, huh!! :)


Onnittelut tuoreelle hääparille!

Ei kommentteja: