sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Baileys-kakkua naisteniltaan


1.10.2011 Baileys-kakku

Viemisiksi naisteniltaan mietin joko banoffeeta tai Baileys-kakkua ja hyvä, että päädyin jälkimmäiseen: illan emäntä oli loihtinut banaanilla ja vaniljakastikkeella täytetyn kakkuherkun, joten mentiin onneksi vähän eri suuntiin jälkkäreiden suhteen :) Tähän versioon laitoin seuraavat ainekset:

Pohja:
vajaa puoli pakettia (n. 175 g, ehkä..) digestive-keksejä
50 g voita

Täyte:
6 dl laktoositonta kermaa vatkattuna
1,5 dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk (250 g) mascarponea
kunnon loraus (n. 1,5 dl) Baileysiä
7 liivatelehteä

Koristeeksi:
Fazerin leivontasuklaata

Liivatteet likoamaan. Keksit murskaksi, sulatettu voi joukkoon ja massa irtopohjavuokaan taputellen. Kerma vaahdoksi ja sekaan muut täytteen ainekset lukuun ottamatta n. 0,5 dl Baileysiä, joka kiehautetaan ja johon liivatteet sulatetaan. Hiukan jäähdytetty Baileys-liivate-seos muiden täyteainesten joukkoon ja sitten koko komeus pohjan päälle ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Päällisen suklaa on sulatettu ja pursoteltu leivinpaperin päälle. Sitten se on kipattu hyytyneen kakun päälle ja jätetty jäähtymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Baileysiä ois miun makuun voinut olla vaikka enemmänkin mutta loppu meni sitten kakun kyytipoikana mukavassa seurassa - ei huono vaihtoehto sekään! :)

2 kommenttia:

MurMeliina kirjoitti...

Heippa! Monen sattuman kautta eksyin tänne sun ihanaiseen blogiin. Todella taitavasti osaat loihtia vaikka minkälaista herkkua. jään mielenkiinnolla odottamaan uusia juttuja :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, MurMeliini! :) Kiva oli (ja jatkossa on :)) siunkin blogissa vierailla! Ne "seinäperhoset" on huippuidea! t. Mari