tiistai 14. helmikuuta 2012

Key lime pie


11.2.2012 Key lime pie

Ystävien kanssa vietettyihin illanistujaisiin vein jälkkäriksi key lime pien, joka raikkaudellaan etsii aina tilan vatsaan vaikka kuinka paljon olisi tullut muita herkkuja nautittua :)

Key lime pie

Pohja:
9 kpl Digestive-keksejä murskattuna
75 g voita sulatettuna
2 rkl ruokosokeria

Täyte: 
4 keltuaista
3 - 4 limeä (kuoriraaste ja mehu)
1 prk kondensoitua maitoa

Koristeluun: 
1 dl FloraVispiä tms. vatkattuna
nonparelleja

Ensin valmistetaan täyte: pese limet hyvin, raasta kuoren vihreää osaa n. 1 rkl ja purista n. 1,5 dl mehua. Vatkaa keltuaiset ja kuoriraaste vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää limemehu ja sekoita. Nosta jääkaappiin odottelemaan pohjan valmistusta (seos sakenee jääkaapissa).

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset ja painele seos voidellun vuoan pohjalle (itse käytin irtopohjavuokaa, jonka pohjalle olisi kannattanut laittaa leivinpaperiläkkärä) ja reunoille. Paista pohjaa n. 15–20 minuuttia.

Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa n. 15–20 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua FloraVispi-pursotuksilla ja nonparelleilla.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Voi miten herkullisen näköinen!! Tätä reseptiä on pakko kokeilla :)