lauantai 15. elokuuta 2015

Kakkuja ristiäisiin


 31.7.2015 Matildan ristiäiskakut

Parhaan ystäväni kuopuksen ristiäisiä vietettiin heinäkuun lopussa Lappeenrannassa. Kakku-Mari pakkasi kimpsut ja kampsut ja ajeli reilun parinsadan kilometrin matkan pakastetut kakut, täytetty voileipäkakku, sekä kakkukoriste mukana. Ja tietysti lapset ja ukki :) Imatran kohdalla tuli jotenkin sellainen fiilis, että ihan kaikki ei monista tarkastuksista välttämättä ollutkaan mukana ja soitto kotona olevalle miehelle vahvisti, että oikeaan sävyyn värjätty sokerimassa oli jäänyt keittiönpöydälle - kylläpäs otti pannuun!! Tiesin kuitenkin, että jotain sokerimassaa oli mukana, joten pienellä pikapyrähdyksellä kerman ostossa matka jatkui. Perille päästyämme sankarin isä tarjoutui poimimaan lähimetsästä muutaman mustikan, joilla sain kuin sainkin sokerimassaa hiukan värjättyä :) Mustikkamehu valutettiin kahvinsuodattimen läpi, jotteivät siemenet näy ikävästi. Kyl myö aina juitsut keksitään! :) 

Parillekymmenelle hengelle mitoitetun kakun sisällä on vadelma- ja suklaatäytteet. 

Koristeen pakkasin erikseen ja siitä en enää juhlapaikalla ehtinyt virallisempaa kuvaa erikseen ottamaan - kelvatkoon siis tämä kännyllä otettu:


Juhlien sankari on jo reilu 1-vuotias (asuu perheineen Ameriikassa, joten siksi juhlaa vietettiin Suomessa vasta nyt), joten vauvahahmoa ei kakun päälle tehty :) Kakun päällä olevan Matilda-lippunauhan taiteili ystäväni.

Lisäksi tein juhliin kinkkuvoileipäkakun, jonka koristelin paikan päällä, pienoisessa kiireessä tietenkin :)

Ei kommentteja: