perjantai 20. kesäkuuta 2014

Jussi-iloa!!

 

20.6.2014 Juhannushalko

Juhannusherkkujen jälkkäriksi laadin juhannushalon, joka on melkein identtinen pari vuotta sitten tekemäni halon kanssa. Näitä vaan niin harvakseltaan pääsee tekemään, että ihan mielellään kakkuidean toiseenkin kertaan käyttää :)

Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi (5 min yleiskoneessa vatkaten on just passeli!) ja joukkoon sekoitetaan yhdistetyt kuivat aineet. Taikina pellille leivinpaperille ja 6-10 min (miun uuni vetelee ilmeisesti viimeisiään, koska hyvin pystyi kymmenen minuuttia paistamaan) 200 asteessa. Kumoa lämpimänä sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita pohjaleivinpaperi. Mie käännän pohjan vielä jäähtyneenä ylösalaisin, niin kääretortun päällipinnasta tulee sileämpi. 

Ja sitten vain täytteet jäähtyneelle pohjalle. Kostutin ensin pohjan vadelmamehulla ja sivelin vadelmahillon pohjalle. Sitten vatkasin FloraVispin ja laitoin joukkoon 2/3 prk maitorahkaa, pari ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta sekä viisi raastettua Pätkistä (niitä oli ehkä neljän verran, koska raastaja taisi verottaa suklaapatukoista palkkansa ;)). Täyte pohjalle ja rullaatirullaati. Koemaistajat ottivat kääretortun päätypalat ennen sokerimassalla kuorruttamista. Koivun raidat sudin elintarvikevärillä ja koristeet on tehty sokerimassasta.

Nyt siis passaa käydä juhannuksen viettoon - leppoisaa keskikesän juhlaa!!


Ja sitten syödään vasta?

Ei kommentteja: